Besamell mártás

Alap mártás, amit készíthetünk sósan vagy édesen. Használhatjuk rakott zöldségek vagy tészták készítéséhez, gazdagíthatunk töltelékeket vele, sőt tortakrémek alapját is képezheti.

Hozzávalók:
1 csésze vaj
¾ csésze liszt
1 l tej
2 tojás
½ kávéskanál szerecsendió

bors

Felolvasztjuk a vajat és belekeverjük a lisztet vigyázva, hogy meg ne piruljon.  Állandó keverés mellett 3-4 percig sütjük. Felengedjük a hideg tejjel, fűszerezzük és állandó keverés mellett  sűrű mártást főzünk belőle. (Vigyázzunk, mert az alja könnyen odakozmálhat.) Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd gyorsan elkeverjük benne a tojásokat.

“Besamell mártás” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!