Bélflóra tuning fűszerkeverék

Összetevők:

római kömény, koriander mag, édeskömény, gyömbér, kardamon

A több ezer éves indiai gyógyító módszer, az Ayurvéda alapvető gyógyító szerei a fűszerek. Ők nagyon nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az embert mint test, lélek, szellem egészét gyógyítsák. Ha egy beteg felkeresi őket az első dolog amit megvizsgálnak az az étkezése és az alkatának és az állapotának megfelelő diétát javasolnak neki, megfelelő fűszerezéssel, valamint többféle fűszerből készült teát ami szintén gyógyító hatással bír.

Az Ayurvéda egyik ilyen fűszerkeveréke a római köményből, koriander magból, édesköményből, gyömbérből, kardamonból álló általunk Bélflóra tuning-nak elnevezett keverék.

Hogy miért is hívjuk Bélflóra tuning-nak? Minden egyes összetevője amellett, hogy emésztés elősegítő hatású a modern táplálkozás és a gyógyszerek miatt sérült, rossz állapotban lévő bélflóra egyensúlyának helyreállításában is nagy szerepet játszik. Arról már ne is beszéljünk, hogy mindegyiknek igen magas az antioxidáns tartalma és gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

Használhatjuk zöldségek, húsos ételek ízesítésére, joghurtba keverhetjük, vajas kenyérre is szórhatjuk. Gyors segítséget jelenthet gyomorrontás, hasmenés vagy egy antibiotikumos kezelés esetén. Betegeknek, lábadozóknak ajánlott az a fűszeres rizspép aminek a receptjét itt olvashatjátok.

Akinek elhúzódó problémái vannak annak érdemes a napi étkezései részévé tenni legalább 2-3 hónapra.

Vásárold meg itt!

Bélflóra tuning fűszerkeverék” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!