Télen, nyáron egyaránt előfordulhat, hogy gyomorrontásunk lesz, esetleg egy vírus megtámadja az emésztő rendszerünket. Ilyen esetben sóban, vízben főtt krumpli vagy a főtt rizs fogyasztását szokták javasolni. Az Ayurvédikus gyógyítók azonban a lázas, gyomorrontásos vagy gyulladásos betegségben szenvedő betegeknek az alábbi könnyen emészthető főtt rizst ajánlják amiben a fűszerek nem csak kellemes ízük, hanem terápiás értékük miatt is kerülnek:
Hozzávalók:
1 csésze rizs
4 csésze víz
1 kis fej hagyma finomra vágva
1 csésze rizs
4 csésze víz
1 kis fej hagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 teáskanál Bélflóra Tuning fűszerkeverék (római kömény , koriander mag, édes kömény, gyömbér, kardamom )
1 kanál kókuszolaj
Só és borsDinszteljük üvegesre a hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, pároljuk 1-2 percig a hagymával, vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. Adjuk hozzá a fűszereket, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a rizst, pároljuk 2-3 percig a fűszeres hagymával. Öntsük fel a húslevessel, lassú tűzön pépesre főzzük. Langyosra hűtve fogyasszuk.
Só és borsDinszteljük üvegesre a hagymát az olajon. Adjuk hozzá a fokhagymát, pároljuk 1-2 percig a hagymával, vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. Adjuk hozzá a fűszereket, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a rizst, pároljuk 2-3 percig a fűszeres hagymával. Öntsük fel a húslevessel, lassú tűzön pépesre főzzük. Langyosra hűtve fogyasszuk.
“Így kúráld a gyomorrontást!” bejegyzéshez 1 hozzászólás