Batáta (édesburgonya) süti csokival és áfonyával

Ezt a sütit nem lehet elrontani! Biztos siker mindig. A batáta mézes ízét kiemelik a fűszerek, az áfonya és a csoki darabok pedig megadják azt az extra ízt, amtől igazán különleges lesz a süti.

 

Hozzávalók:

1 csésze puha vaj

2 csésze cukor vagy eritrit

2 csésze batáta püré*

4 tojás

3 csésze liszt

2 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál őrölt fahéj

½ teáskanál őrölt szegfűszeg

½ teáskanál őrölt szerecsendió

1 csomag vaníliás cukor

1 csésze áfonya (lehet fagyasztott is)

10 dkg étcsoki feldarabolva

A fűszereket vásárold meg itt!

*Batáta püré: 2 nagyobb batátát meghámozunk és kockára vágjuk, feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ha megpuhult leszűrjük  és botmixerrel vagy krumplitörővel pürésítjük.

Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, hozzáadjuk a batáta pürét, azzal is jól elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverjük. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, a sütőporral és a szódabikarbónával, adjuk hozzá a batátás keverékhez és dolgozzuk össze alaposan. Végül keverjük bele az áfonyát és a csoki darabokat. Egy nagyobb, vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon arany barnára sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálalajuk.

 

Batáta (édesburgonya) süti csokival és áfonyával” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!