Batáta (édesburgonya) süti csokival és áfonyával

Ezt a sütit nem lehet elrontani! Biztos siker mindig. A batáta mézes ízét kiemelik a fűszerek, az áfonya és a csoki darabok pedig megadják azt az extra ízt, amtől igazán különleges lesz a süti.

Hozzávalók:
1 csésze puha vaj
2 csésze cukor vagy eritrit
2 csésze batáta püré*
4 tojás
3 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1 csomag vaníliás cukor
1 csésze áfonya (lehet fagyasztott is)
10 dkg étcsoki feldarabolva

*Batáta püré: 2 nagyobb batátát meghámozunk és kockára vágjuk, feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ha megpuhult leszűrjük  és botmixerrel vagy krumplitörővel pürésítjük.

Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, hozzáadjuk a batáta pürét, azzal is jól elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverjük. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, a sütőporral és a szódabikarbónával, adjuk hozzá a batátás keverékhez és dolgozzuk össze alaposan. Végül keverjük bele az áfonyát és a csoki darabokat. Egy nagyobb, vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon arany barnára sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálalajuk.

“Batáta (édesburgonya) süti csokival és áfonyával” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!