Nyári rakott káposzta

Nagyon szép káposztát vettem a hétvégére, de most nem volt kedvem az egyiptomi  mini töltött káposztákat csavargatni, így úgy gondoltam, hogy kipróbálom rakva elkészíteni. Ízhatása ugyan olyan, de jóval kevesebb munka.

A római köményt ne hagyjátok ki, a sok zöld-fűszerrel együtt segíti az emésztést és  megelőzi a felfúvódást.

Melegítve még finomabb.

A fűszereket vásárold meg itt!

 

1/2 fej közepes nagyságú káposzta

½ ek római köményi

2 l víz

 

Töltelék:

300 gr darált marhahús

1 csésze rizs

2 csésze húsleves

1 hagyma finomra vágva

1 zöldpaprika finomra vágva

1 csokor petrezselyem zöldje

1 csokor kapor

2 teáskanál római kömény

50 gr paradicsom püré

bors

 

50 gr vaj

1 l natúr paradicsomlé

 

Vágjuk ki a káposzta torzsáját, majd szedjük leveleire. Forraljuk fel a 2 liter vizet a sóval és a római köménnyel, csapatokban addig főzzük a káposzta leveleket, hogy formálható legyen. Szedjük szűrőbe és csöpögtessük le.

A tölteléknek valókat alaposan összekeverjük.

Kivajazunk egy tetővel rendelkező tűzálló tálat, elrendezzük benne a káposzta levelek felét, egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd beborítjuk a káposzta levelek másik felével. Rádaraboljuk a vajat. Ősszekeverjük a paradicsom levet a levessel, ráöntjük a rakott káposztára, be kell, hogy lepje a folyadék.150 fokon süssük addig amíg elfővi a levét.

Kockára vágva tálaljuk, tejfölt vagy joghurtot kínáljunk mellé.

 

 

 

Szólj hozzá!