Csicseriborsós egytálétel

Családunk egyik kedvenc egytálétele. Kiadós, tápláló emellett még nagyon finom is.

A csicseriborsó újra kezd kedvelt lenni. Itt olvashatsz arról, hogy miért is érdemes a táplálkozásunk részévé tenni.

Ne ijedj meg a felhasznált fűszerektől, keleten rendszeresen ízesítik fahéjjal a hús ételeket is és nem rontja el sőt! A kurkuma pedig amellett hogy szép színt és finom ízt ad az ételnek egyben egészségünk őre is. Erről többet is megtudhatsz itt!

Hozzávalók:
500 gr. bárány vagy sertés hús felkockázva
1 evőkanál vaj
1 nagy fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
½ evőkanál kurkuma
½ teáskanál fahéj
só és bors
1 erős paprika lehet szárított vagy friss (elhagyható)
2-3 csésze víz vagy alaplé (esetleg a csicseriborsó főzőleve)
2 csésze főtt csicseriborsó (vagy 1 konzerv)
500 gr burgonya felkockázva
1 evőkanál petrezselyem vagy korianderlevél apróra vágva

Egy nagyobb lábasban olvasszuk fel a vajat majd pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fűszereket és 1-2 percig süssük a hagymával, majd tegyük bele a felkockázott húst és addig dinszteljük amíg meg nem változtatja a színét. Felöntjük a vízzel és lassú tűzön puhára főzzük, a levét utánpótolva ha szükséges. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a főtt csicseriborsót és a burgonyát és puhára főzzük. (Ha túl sok lenne a szaftja főzzük el jó magas lángon.) Petrezselyem vagy koriander zöldjével díszítjük. Friss kenyérrel és salátával kínáljuk.

Szólj hozzá!