Pita kenyér Za’atarral

A za’atar jellegzetes palesztin fűszerkeverék. Őrölt, szárított kakukkfűből, szezámmagból, oregánóból és cserzőszömörcéből áll. Gyakran fogyasztják reggelire olívaolajjal elkeverve, pita kenyérrel, olajbogyóval és joghurttal. Az iskolás gyerekek is gyakran visznek za’atar-os kenyeret uzsonnára. A fűszerkeveréket sült húsok ízesítésére is kiválóan használhatjuk. Vékonyra nyújtott pizza tésztát is megkenhetünk az olajos za’atar-ral. Ropogósra sütve nagyon finom. Paradicsommal és olajbogyóval kínálva kiváló borkorcsolya.

Tudj meg többet itt!

Hozzávalók:
4 pita kenyér
1 evőkanál za’atar fűszerkeverék
½ csésze olívaolaj

Vágjuk négy cikkelyre a pitákat, és válasszuk szét a cikkelyeket két felé. Külső felével lefelé helyezzük egy sütőlapra. Keverjük össze a fűszereket az olívaolajjal és kenjük a kenyerekre a fűszeres olajat. Süssük ropogósra 180 fokon. Finom hidegen és melegen egyaránt. (Pita helyett használhatunk 2 ujjnyi szélességűre vágott vékony kenyérszeleteket is.)

“Pita kenyér Za’atarral” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!