Sajtos-paradicsomos tészta egy kicsit másképpen

A múltkor az utamba került egy amerikai sajtos makaróni recept, amiben nagyon megtetszett, hogy nem külön vízben főzte meg a tésztát, hanem a sajtos, tejszínes tejben. Kipróbáltam és nagyon ízlett. Aztán el kezdtem gondolkodni, hogy végül is ezt paradicsom szósszal is meglehet így csinálni és íme az eredmény:

Hozzávalók:
500 gr száraz tészta (orsó vagy rövid cső)
3 dl. paradicsom szósz (passata)
1 tk. Olasz fűszerkeverék
1 kis doboz tejföl
5 dkg reszelt sajt
½ cs snidling apróra vágva
2 ek olívaolaj
só és bors

Az olíva olajat egy nagy lábasban felforrósítjuk, beleforgatjuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsom szószt és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tésztát. Közepes lángon addig főzzük amíg a tészta megpuhul és felszívja a mártás nagy részét. Ekkor belekeverjük a tejfölt és a snidlinget (tegyünk félre egy keveset díszítésre). Kiolajozott tűzállótálba öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon addig sütjük amíg a sajt meg nem pirul. A tetejét megszórjuk a maradék snidlinggel. Kínálhatjuk köretnek de salátával önmagában is egy finom vacsora.

Szólj hozzá!