Az ünnepi asztal egyik fénypontja lehet ez a keleti eredetű édesség. A szárított gyümölcsök magas ásványi anyag tartalma, a fűszerek emésztést elősegítő hatása miatt nem csak az élvezeti értéke nagy. A gyümölcsöket persze ízlés szerint változtathatjuk, adhatunk még hozzá szárított áfonyát, tőzegáfonyát, goji bogyót, meggyet vagy cseresznyét, a kombinációk száma végtelen…..
Hozzávalók:
1 csésze datolya
1 csésze aszalt füge
1 csésze nagyszemű mazsola
1 csésze aszalt szilva
1 csésze aszalt sárgabarack
Ízlés szerint méz vagy édesítő
egy rúd kb.5 cm-es fahéj
5 db szegfűszeg
egy db kb. 5 cm-es vaníliarúd
2-3 vastagabb citrom karika
A citrom kivételével minden összetevőt tegyünk egy nagy lábasba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje. Forraljuk fel, majd főzzük további 15 percig lassú tűzön. Adjuk hozzá a citromkarikákat, és főzzük további 5 percig. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét a gyümölcsök. Lehűtve tálaljuk.
“Kompót aszalt gyümölcsökből” bejegyzéshez 2 hozzászólás