Hozzávalók:
500 gr. Felkockázott sütőtök
1 nagy fej hagyma finomra vágva
2-3 gerezd fokhagyma finomra vágva
2 cm-es db friss gyömbér finomra vágva
2 dkg vaj
11/2 l húsleves
1 kávés kanál szerecsendió
1 kávés kanál őrölt fahéj
1 dl tejszín vagy kókusz tejszín
só és bors
A finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajban, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, azzal is dinszteljük 1-2 percig. Beletesszük a tököt, 3-4 percig pároljuk a hagymával majd feleresztjük a húslevessel. Hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük. Botmixerrel vagy turmix géppel pürésítsük a zöldségeket, ha szükséges még fűszerezhetjük egy kicsit. Ha túl sűrűnek találjuk adjunk hozzá még egy kis levest vagy vizet. Forraljuk fel és végül adjuk hozzá a tejszínt, amivel már csak melegíteni kell, ne forraljuk fel. Pirított fenyőmaggal, tökmaggal vagy zsemle kockákkal tálaljuk.