Sültcsirke olaszos fűszerezéssel

Olasz fűszerkeverékünk a nyár ízeit idézi. Az aromás zöldfűszerek kombinációja nem csak húsok és halak ízesítésére kiváló, hanem a paradicsomos mártásokat és leveseket is elvarázsolja

 

Hozzávalók:

4 db csirkecomb

500 gr burgonya

2 ek. Olasz fűszerkeverék

Chili pehely ízlés szerint

½ citrom leve

¼ csésze olívaolaj

Só és bors

 

A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal és a citrommal. A csirkecombokat besózzuk, majd bedörzsöljük a pác felével. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd a maradék  a pác másikfelével összeforgatjuk. Sütőtálba rendezzük a combokat, köré halmozzuk a burgonyát. Először alufóliával lefedve sütjük 180 fokon amíg megpuhul a csirke is meg a burgonya is, majd  levesszük a fóliát és készre pirítjuk.

Szólj hozzá!