Olasz fűszerkeverékünk a nyár ízeit idézi. Az aromás zöldfűszerek kombinációja nem csak húsok és halak ízesítésére kiváló, hanem a paradicsomos mártásokat és leveseket is elvarázsolja.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
500 gr burgonya
2 ek. Olasz fűszerkeverék
Chili pehely ízlés szerint
½ citrom leve
¼ csésze olívaolaj
Só és bors
A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal és a citrommal. A csirkecombokat besózzuk, majd bedörzsöljük a pác felével. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd a maradék a pác másikfelével összeforgatjuk. Sütőtálba rendezzük a combokat, köré halmozzuk a burgonyát. Először alufóliával lefedve sütjük 180 fokon amíg megpuhul a csirke is meg a burgonya is, majd levesszük a fóliát és készre pirítjuk.