Ezt az üde salátát Bushrától, egy jordán barátnőmtől tanultam. A rukkola intenzív, enyhén csípős ízű saláta növény ami nem csak finom, de számos egészség megőrző hatása is van, amiről itt olvashatsz bővebben. Szömörce helyett használhatunk egy kicsit több citromot, a gránátalma szirupot pedig mézzel helyettesíthetjük.
5 nagy paradicsom
1 nagy fej hagyma
1 nagy csokor rukkola
1 kk szömörce (elhagyható)
1 ek gránátalma szirup
1 citrom leve
1/4 cs. olívaolaj
só és bors
A hagymát felszeleteljük, majd a sóval, borsal és a cserzőszömörcével jól összedörzsöljük. A paradicsomot cikkelyekre vágjuk, a rukkolát kiseb darabokra tépjük, majd könnyedén összekverjük a fűszeres hagymával és a többi összetevőből készített öntettel.
“Rukkola saláta” bejegyzéshez 1 hozzászólás