Nem csak fogyókúrázó hölgyek kedvence ez a finom tápanyagban gazdag saláta, családunknak is örömet szerezhetünk vele nyári estéken. És azon túl, hogy ízlelő bimbóinkat kényeztetjük vele óvjuk csontjaink, szívünk és emésztő rendszerünk egészségét is.
2 szelet rántott csirkemell szezámmagos bundában
1 nagy fej római saláta
25 dkg koktélparadicsom
2-3 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 csésze fokhagymás crouton (kockára vágott pirítós kenyér)
Az öntethez:
3-4 fokhagymagerezd
1 citrom
1 teáskanál szardellapaszta (elhagyható)
1 evőkanál dijoni mustár
2 kávéskanál Worcestershire-szósz
1 evőkanál balzsam ecet
1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A saláta öntet hozzávalóit egy turmix gépben jól összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az alaposan megmosott saláta levelek felső 2-3 cm-es öregebb részét levágjuk, a többit megszárítjuk és ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy nagy saláta tálat bedörzsölünk egy félbevágott fokhagymával. Beletesszük a salátát, jól elkeverjük az öntettel. Megszórjuk a fokhagymás croutonnal, a csíkokra vágott rántott csirkemellel és végül a parmezán sajttal. Félbe vágott koktélparadicsommal díszíthetjük. A rántott csirkemell helyett használhatunk roston csirkemellet vagy egész szardellát. Adhatunk mellé Kalamata (fekete) olajbogyót