Azték Forró Csoki

– víz
egész fahéj
– vaníliarúd
szegfűszeg
– ízlés szerint édesítőszer
kukorica keményítő vagy kukoricaliszt
– magas kakaótartalmú kakaópor
csili

A vizet a fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel és a tetszés szerint választott édesítővel felforraljuk. Én már az elején beledobom a csilit, de aki kevésbé csípősen szereti, az a végén dobja bele, pár pillanatra, ekkor csak kellemesen pikáns lesz. Amikor az ízek jól összeforrtak, leszűröm, és egy kevés kukoricakeményítőt (vagy kukoricalisztet) kikeverek egy kevés vízzel és sok-sok kakaóporral.
Én Holland kakaóport használok, ez elég tömény, sötétvöröses színű, majdnem fekete. Ezt a keveréket hozzáöntöm a felforralt alaphoz, 2 percig még forralom, és máris kész a csilis csoda

http://antalvali.com/csili_paprika_van_aki_forron_szereti

Szólj hozzá!