Magyaros grill pác

Indul a grillszezon és a grillezett húsok és zöldségek sava-borsát az igazán jó grill pác adja meg. Az áruházak polcain is találhatsz kész pácokat, amik finomak, csak az a baj velük, hogy zömében ott van az a bizonyos ízfokozó, de ha az nincs is általában sót és cukrot biztosan tartalmaz. Nekem a sóval csak annyi a bajom, hogy én jobban szeretem, ha a fűszerek íze az intenzívebb és nem a só dominál, úgy hogy külön szeretem adagolni őket. Nem beszélve arról, hogy a sóért is annyit kell fizetni, mintha fűszer lenne. Ezért inkább magam szeretem összeállítani a pácokat.

Ezt a pácot használhatjátok sertés tarjához, marha steakhez vagy csirkéhez, az arányokat változtathatjátok ízlés szerint. A végeredmény sokkal finomabb lesz, ha legalább egy éjszakát érik a hűtőben.

Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, masszírozzuk a húsokba, ha 1-2 óránál tovább akarjuk érlelni szorosan rakjuk le a húsokat egy jól záródó fedővel rendelkező tálba, öntsünk rá annyi olajt vagy olvasztott zsírt, hogy légmentesen lezárja. Grillezés előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletűre melegedni és csöpögtessük le a felesleges olajt mielőtt a tűzre tesszük.

Hozzávalók 1 kg húshoz:
1 teáskanál piros paprika
1 teáskanál fűszerkömény
1 teáskanál fekete bors
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kis fej hagyma lereszelve
4-5 gerezd fokhagyma lereszelve
1 evőkanál mustár
¼ csésze olaj

Szólj hozzá!