Padlizsános meleg-szendvics

Nálunk mindig találhatsz a hűtőben egy kis hagymán dinsztelt, jó fűszeres darált húst (a receptjét itt olvashatod), amit nagyon változatosan fel lehet használni. Készíthetünk belőle egy gyors omlettet, tölthetjük leveles tésztába, egy kis paradicsom mártás hozzáadásával finom bolognai spagetti készülhet belőle vagy akár rakott zöldségekhez is kiváló.

Én egyszerre nagyobb mennyiséget készítek, aminek egy részét a hűtőbe teszem, a többit pedig kisebb adagokban lefagyasztom és ha kell, csak veszem elő.

A sült padlizsán is eláll a frizsiderben napokig és azt is igen változatosan fel lehet használni. (Ide kattintva találsz padlizsános recepteket.) Ebben a receptben a meleg szendvics alapja lesz.

Ha csak nagyobb zsemléd van otthon, akkor annyi padlizsánt tegyél rá, hogy teljesen beborítsa. A darált-húst helyettesítheted sonkával, a trappista sajtot pedig valamilyen jó, zsíros füstölt sajttal.

Vendégvárónak is kiváló, hiszen előre elkészítheted, ha megjönnek a vendégek csak betolod a sütőbe.

Hozzávalók:
8 db mini hamburger zsemle félbevágva
20 dkg párolt darált hús (recept itt)
1 nagyobb padlizsán
10 dkg reszelt trappista sajt

A padlizsánt héjastól vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre. Egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral rendezzük rá a padlizsán szeleteket, kenjük meg olíva olajjal és 200 fokos sütőben süssük pirosra.
A fél zsemléket rendezzük sütőlapra a vágott felével felfelé. Fektessünk minden zsemlére egy padlizsán szeletet, halmozzunk rá egy kanálnyi párolt darált húst, szórjuk meg reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig süssük amíg a zsemle megpirul és a sajt szépen ráolvad.
Salátával tálaljuk.

Szólj hozzá!