Nem is gondolnánk, hogy ez a sokféleképpen elkészíthető zöldség milyen jót tesz a szervezetünknek. Magas vas és réz tartalma miatt megelőzi a vérszegénységet, elősegíti az agy jobb vérellátását, a héjában lévő glikozidok segítenek a bőrrák kezelésében és még a csontok megerősítésében is szerepet játszik. Arról se felejtkezzünk meg, hogy magas víz és rost tartalma alkalmassá teszik, hogy a fogyókúrák menüjébe is bekerülhessen.
Ez egyébként egy Libanonból származó recept, ahol a 100 -féle előétel egyikeként szokták felszolgálni.
Eredetileg faszénen grillezik meg a padlizsánt, így a füstös íz még pikánsabbá teszi. De ha sütőben sütitek meg úgy is nagyon finom. (Egy-két spriccelés folyékony füst is meg tudja adni a füstös hatást. )
A sok petrezselyem és a menta nem csak segíti az emésztést, de könnyed, nyárias ízvilágot teremt.
Grill húsok mellett, salátaként is érdemes fogyasztani és pirítóssal akár egy könnyed nyári vacsora is lehet.
Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
3 db kemény húsú paradicsom
3-4 szál zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
¼ csésze friss menta levél vagy 1 evőkanál szárított
1 citrom leve
½ csésze olívaolaj
só és bors
A padlizsánt megsütjük a héjában, ha kihűlt lehúzzuk a héját és összedaraboljuk. A többi zöldséget is apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a padlizsánhoz, fűszerezzük, majd meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Pirítóssal tálaljuk.
“Mentás padlizsán saláta” bejegyzéshez 1 hozzászólás