A sütőlapon sütés különösen praktikus a halfilé sütésére. Mivel nem kell lefedni, így nem párolódik, hanem szép pirosra sül. Az előmelegített sütőben nagyon gyorsan elkészül.
Bármilyen halból készíthetjük, a lényeg, hogy lehetőleg egyforma vastagságú szeletek legyenek és hogy a fűszeres olaj mindenhol alaposan bevonja őket.
A halat elég félórát pácolni, ha tovább hagyjuk könnyen szétesnek a szeletek a sütés során.
Hozzávalók:
500 g halfilé (édes-vízi vagy tengeri)
1 szál póréhagyma
1 teáskanál Nabil halfűszere fűszerkeverék
½ teáskanál kurkuma
½ dl olívaolaj
½ citrom leve
só
A halat lehetőleg egyforma vastagságú nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A fűszereket keverjük össze az olajjal és a citromlével, majd öntsük a besózott halszeletekre, jól forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja a pác.
Hagyjuk állni 20-30 percig, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra rendezzük, köré szórjuk a póréhagymát és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Friss kenyérrel vagy sült burgonyával kínáljuk.