Nagy kedvencem a leveles tészta. Gyorsan készíthetünk belőle változatos finomságokat legyen az sós vagy édes.
Ezt a receptet a reggeli kávé mellé találtam ki. Azokat a sajtokat használtam hozzá amiket éppen a hűtőszekrényben találtam, de persze bármilyen variációval működik. (Húsimádók egy kis sonkával is megbolondíthatják.)
A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal, lenmaggal, köménymaggal vagy fekete köménymaggal, én most a sajt mellettem döntöttem, hiszen az olvadó, sülő sajt illata ellenállhatatlan!
Paradicsommal, paprikával, retekkel tálaltam, de egy majonézes saláta is remek kiegészítője lehet.
Hozzávalók 6 szelethez:
1 vajas leveles tészta
5 dkg füstölt sajt
5 dkg trappista sajt
5 dkg cheddar sajt
3-4 evőkanál reszelt parmezán sajt
3-4 evőkanál kenhető vaj
1 tojás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Terítsük ki a tésztát egy sütőlapra. Kenjük meg a vajjal, szórjuk meg a sajtokkal úgy, hogy hagyjunk kb. 2 cm-es részt üresen a szélein. Hagyjunk meg egy kis sajtot a díszítésre. Hajtsuk félbe a tésztát a hosszanti tengelye mentén és nyomkodjuk össze a három nyitott szélet, hogy jól záródjanak.
Kenjük meg tojással, szórjuk meg sajttal, majd szeleteljük fel 6 részre. 180 fokos sütőben süssük aranybarnára. Frissen, melegen a legfinomabb,de hidegen is sem elvetendő!
“Sok sajtos táska leveles tésztából” bejegyzéshez 1 hozzászólás