Én nagy barátja vagyok a leveles tésztának mindig lapul a hűtőszekrényben 1-2 tekercs, ami jó szolgálatot tesz, ha váratlan vendég jön vagy későn érek haza és egy gyors vacsorára van szükség. (Azért lehetőleg olyat választok, amelyikben nincs semmilyen adalékanyag.)
Ez a recept egy vendégváró kedvenc, a pékségekben kapható pizzás tekercs finomított változata. Az olaszos ízvilágot a jó minőségű passzírozott paradicsom mellett az Olasz fűszerkeveréket alkotó zöld-fűszerek, a petrezselyem, kakukkfű, fokhagyma,babérlevél, oregánó, bazsalikom és rozmaring harmóniája adja.
Gazdagíthatod is egy kis apróra vágott sonkával, maradék bolognai raguval, esetleg valamilyen füstölt sajttal.
Hozzávalók:
2 levél friss leveles tészta
½ csésze paradicsom szósz
1 evőkanál Olasz fűszerkeverék
5 dkg trappista sajt
2-3 evőkanál parmezán sajt
Kitekerjük a leveles tésztát, megkenjük a paradicsom mártással, megszórjuk az Olasz fűszerkeverékkel, a trappista sajttal, végül a parmezán sajttal.
Hosszanti oldalán olyan szorosan tekerjük fel ahogy csak lehet, majd kb. ½ – 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a szeleteket, lehetőleg egymástól távolra. 180 fokos sütőben arany barnára sütjük.