Keleti zöldbab saláta

Ez a saláta a kínai ízvilágot párosítja zöldbab semlegesebb ízével. Azokkal is megkedvelteti ezt a finom zöldséget akik nem rajonganak a főzelékekért.

Hozzávalók:

500 g ceruzabab 2-3 cm-es darabokra vágva

1 evőkanál sómentes ételízesítő

1 evőkanál mogyoróolaj

4-5 gerezd fokhagyma finomra vágva

½ erős paprika kis kockákra vágva (elhagyható)

1 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál balzsamecet

½ evőkanál balzsamecetkrém

1 evőkanál pirított szezámmagolaj

só és bors

 

Főzzük roppanósra a zöldbabot bő, ételízesítős vízben. Ha kész szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, hogy minél kevésbé változtassa meg a színét. Egy lábasban hevítsük fel a mogyoróolajat és futtassuk meg rajta a fokhagymát és az erős paprikát, forgassuk bele a zöldbabot éppen csak annyira, hogy átmelegedjen. Locsoljuk meg a többi hozzávalóval, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni legalább egy félórát. Szobahőmérsékleten tálaljuk sült hal vagy sült húsok mellé. Esetleg főtt tojással is gazdagíthatjuk.

Megvásárolható a webshopban

Szólj hozzá!