Keleti zöldbab saláta

Ez a saláta a kínai ízvilágot párosítja zöldbab semlegesebb ízével. Azokkal is megkedvelteti ezt a finom zöldséget akik nem rajonganak a főzelékekért.

Hozzávalók:
500 g ceruzabab 2-3 cm-es darabokra vágva
1 evőkanál sómentes ételízesítő
1 evőkanál mogyoróolaj
4-5 gerezd fokhagyma finomra vágva
½ erős paprika kis kockákra vágva (elhagyható)
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
½ evőkanál balzsamecetkrém
1 evőkanál pirított szezámmagolaj
só és bors

Főzzük roppanósra a zöldbabot bő, ételízesítős vízben. Ha kész szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, hogy minél kevésbé változtassa meg a színét. Egy lábasban hevítsük fel a mogyoróolajat és futtassuk meg rajta a fokhagymát és az erős paprikát, forgassuk bele a zöldbabot éppen csak annyira, hogy átmelegedjen. Locsoljuk meg a többi hozzávalóval, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni legalább egy félórát. Szobahőmérsékleten tálaljuk sült hal vagy sült húsok mellé. Esetleg főtt tojással is gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!