Reggelire, vacsorára, hidegen, melegen, magában vagy hidegtálak részeként egyaránt finom. Az eredeti recept szerint tyúkzsírral kellene készíteni de nekem vajjal jobban ízlik, persze készülhet valamilyen jó minőségű olajjal is.
Hozzávalók:
500 gr csirkemáj apróra vágva
5 dkg vaj
1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
1 erős zöldpaprika (elhagyható) apróra vágva
2 főtt tojás apróra vágva
1 teáskanál morzsolt majoranna
2-3 db babérlevél
1 csokor petrezselyem zöldje apróra vágva
Só és bors
A vajon a hagymát a fűszerekkel és a paprikával puhára pároljuk (isteni az illatuk), hozzáadjuk a májat ás 3-4 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük túl sokáig mert megkeményedik a máj. Szedjük át egy tálba, keverjük bele a főtt tojásokat és a petrezselymet sózzuk és borsozzuk, ha még szükséges. Hagyjuk érni 1-2 órát. Szobahőmérsékleten tálaljuk, friss zöldségekkel, pirítós vagy puha kenyérrel kínáljuk.