Tojásos csibemáj saláta

Reggelire, vacsorára, hidegen, melegen, magában vagy hidegtálak részeként  egyaránt finom. Az eredeti recept szerint tyúkzsírral kellene készíteni de nekem vajjal jobban ízlik, persze készülhet valamilyen jó minőségű olajjal is.

Hozzávalók:
500 gr csirkemáj apróra vágva
5 dkg vaj
1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
1 erős zöldpaprika (elhagyható) apróra vágva
2 főtt tojás apróra vágva
1 teáskanál morzsolt majoranna
2-3 db babérlevél
1 csokor petrezselyem zöldje apróra vágva
Só és bors

A vajon a hagymát a fűszerekkel és a paprikával puhára pároljuk (isteni az illatuk), hozzáadjuk a májat ás 3-4 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük túl sokáig mert megkeményedik a máj. Szedjük át egy tálba, keverjük bele a főtt tojásokat és a petrezselymet sózzuk és borsozzuk, ha még szükséges. Hagyjuk érni 1-2 órát. Szobahőmérsékleten tálaljuk, friss zöldségekkel, pirítós vagy puha kenyérrel  kínáljuk.

Szólj hozzá!