Zöldfűszeres vajkrém

A szupermarketek polcain rengeteg féle vaj vagy margarin krém található, többségében borsos áron. Pedig jóval olcsóbban elkészíthetjük saját magunk a saját szájízünk szerint. A felhasználása is sokféle lehet, nem csak a reggeli pirítósra kenhetjük, hanem megbolondíthatunk vele natúr sülteket vagy különlegessé tehetjük a sajtos tésztát is, ha fűszervajba forgatjuk.

Hozzávalók:
200 g puha vaj
3 teáskanál Provance-i fűszerkeverék vagy
1 ág friss kakukkfű
1 ág friss rozmaring
6 levél friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma reszelve
Só, bors

Egy keverőtálban, a habverő segítségével, összedolgozzuk a vajat,a  felaprított zöldfűszereket, fokhagymát, sót és borsot. Ezután először folpackba, majd jó szorosan alufóliába csomagoljuk szaloncukor formában és 1-2 órán keresztül hűtjük.

A variációknak csak a képzelet szab hat határt. Készíthetjük csak egy féle zöld-fűszerrel, megbolondíthatjuk cayenne borssal vagy őrölt köménnyel, de a citromhéj is különleges ízt adhat neki.

“Zöldfűszeres vajkrém” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!