Ha csirke bőre alá töltjük a fűszerekkel megbolondított vajat nem csak a fűszerek íze járja jobban át a combot, hanem sokkal szaftosabb is lesz a végeredmény. Bármilyen fűszert vagy fűszerkeveréket használhatunk ilyen módon és a vajat is helyettesíthetjük kacsa, tyúk vagy sertészsírral. A fűszervajról tudj meg többet itt!
Hozzávalók:
4-5 egész csirkecomb
10 dkg zöldfűszeres vaj A receptjét olvasd el itt.
4-5 gerezd fokhagyma héjastól
1 dl száraz fehérbor
A csirkecombok bőrét fellazítjuk , a puha zöldfűszeres vajat a combok bőre alá töltjük. Sütőtálba rendezzük, rászórjuk a fokhagymát, aláüntjük a fehérbort, szorosan lezárjuk alufóliával, majd 150 fokon puhára sütjük. Ha már átsült vegyük le a fóliát, a sütőt grill funkcióba állítjuk és pirosra sütjük. (Ha nincs grill funkció a sütőnkben a sütési idő vége felé vegyük le a fóliát, állítsuk a sütőt a legmagasabb hőfokra és úgy pirítsuk meg a combokat.)