Kapros, zöldbabos piláf

Egy iráni barátnőmtől tanultam ezt a köretet. Nagyon kellemes ízkombináció. A zöldbab és a kapor szokatlannak tünhet, de érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
1 csésze basmati (vagy jázmin) rizs
Diónyi vaj
1 kis fej hagyma finomra vágva
2 csésze víz vagy húsleves
20 dkg ceruzabab
½ csésze finomra vágott friss kapor vagy 1 evőkanál szárított
Só és bors

Egy jól záródó fedővel rendelkező lábasban a vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a rizst, addig dinszteljük amíg jól át nem melegszik és szép fényessé nem válnak a rizs szemek. Felöntjük a vízzel, ha fellfort hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön addig főzzük amíg el nem fővi a levét. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a finomra vágott kaprot és fedő alatt hagyjuk még puhulni 10-15 percig.

Kínálhatjuk sültek vagy szaftos húsok mellé egyaránt.

Szólj hozzá!