Zöldbabos piláf

Kapros, zöldbabos piláf

Egy iráni barátnőmtől tanultam ezt a köretet. Nagyon kellemes ízkombináció.

 

Hozzávalók:

1 csésze basmati (vagy jázmin) rizs (Vásárold meg itt!)

Diónyi vaj

1 kis fej hagyma finomra vágva

2 csésze víz vagy húsleves

20 dkg ceruzabab

½ csésze finomra vágott friss kapor vagy 1 evőkanál szárított

Só és bors

 

Egy jól záródó fedővel rendelkező lábasban a vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a rizst, addig dinszteljük amíg jól át nem melegszik és szép fényessé nem válnak a rizs szemek. Felöntjük a vízzel, ha fellfort hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön addig főzzük amíg el nem fővi a levét. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a finomra vágott kaprot és fedő alatt hagyjuk még puhulni 10-15 percig.

Kínálhatjuk sültek vagy szaftos húsok mellé egyaránt.

Szólj hozzá!