Vörös lencseleves – egyiptomi módra (Shorbat el ads)

Egyiptomban általában a hideg téli napokon készítik ezt a tápláló levest. A sok citromlé és a csiliszósz kihajtja a megfázást az emberekből, a forró leves jól átmelegít,  a benne lévő sok zöldség pedig energiát ad.

A fűszereket vásárold meg itt!

 

Hozzávalók:

1 ½ csésze vörös lencse

1 nagy sárgarépa kockákra vágva

1 cukkíni kockákra vágva

1 kis padlizsán kockákra vágva

1 csokor petrezselyem zöldje

2 l  húsleves

¼ csésze cérnametélt

½ kk római kömény

1 citrom leve

csiliszósz ízlés szerint

bors

 

A zöldségeket a húslevesben puhára főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd leturmixoljuk.

Fűszerezzük és újra felforraljuk. Hozzáadjuk a cérnametéltet és készre főzzük. Levesszük a tűzről és beleöntjük a citromlevet. Csiliszósszal és citromgerezdekkel tálaljuk. A cérnametélt helyett pirított zsemle kockát is adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!