A fattoush libanoni eredetű saláta. Feltehetően a kiszáradt pitakenyér felhasználására találta ki egy takarékos háziasszony. A ropogós pirított pitadarabok kellemesen kiegészítik a saláta friss ízét. Minél többféle zöld levélsalátát használunk hozzá, annál finomabb. A Közel-Keleten az általunk gyomnövénynek tartott porcsin leveleit is felhasználják hozzá.
A római saláta nem csak finom, hanem nagyon jótékony hatással van az egészségünkre. Hogy miért érdemes fogyasztani olvasd el itt!
Hozzávalók:
½ fej római saláta
2 paradicsom
2 kisebb uborka
4 zöldhagyma
1 csokor petrezselyem finomra vágva
2 ek friss mentalevél durvára vágva
1 csokor rukkola
1 pita kenyér megpirítva
1 citrom leve
¼ csésze olívaolaj
só
bors
A zöldségeket kockára vágjuk, a salátát összetépjük, a petrezselymet és a mentát durvára vágjuk. A citromból, az olívaolajból, a sóból és a borsból öntetet készítünk. Bekeverjük a salátát és közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk darabokra tört, pirított pitát.
“Saláta pirított pitával – Fattoush ” bejegyzéshez 1 hozzászólás