Ennek a fogásnak a szerecsendió adja meg a jellegzetes ízét. A csirkemellet bepácolhatjuk előre, a padlizsánt is megsüthetjük előző nap, így gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük és a végeredmény egy elegáns és nagyon finom ízkombináció lesz. Köretnek sült burgonyát vagy puha kenyeret kínáljunk, a friss salátát se felejtsük el.
Hozzávalók:
500 gr csirkemell
1 teáskanál szerecsendió
só és bors
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb padlizsán 1 cm szeletekre vágva
olaj a sütéshez
2 nagyobb paradicsom ½ cm-es szeletekre vágva
5 dkg reszelt sajt
Fűszerezzük a csirkemellet a sóval, borssal és a szerecsendióval. A padlizsán szeleteket süssük aranybarnára és csepegtessük le a felesleges olajtól.
A csirkemell szeleteket süssük meg hirtelen mindkét oldalán, az olívaolajon, majd rakjuk le egy tűzálló tálba. Helyezzük a megsült padlizsán szeleteket a csirkemellekre, majd rendezzük el rájuk a paradicsom szeleteket. Szórjuk meg reszelt sajttal. 180 fokon addig süssük amíg a sajt meg nem olvad. Sült burgonyával és salátával tálaljuk.
“Padlizsános csirkemell csőben sütve” bejegyzéshez 1 hozzászólás