Madárnyelv leves – Shorbat lisan el asfoor

Ez a leves a nevét a rizs szemet formázó tésztáról kapta, amelyet arabul  madárnyelv tésztának hívnak. Remekül felhasználhatjuk hozzá a vasárnapi húsleves maradékát, de húsleves kockából is elkészíthető. A citromlé pikánssá, frissítővé teszi.

Hozzávalók:

2 l leszűrt húsleves

½ csésze rizs formájú tészta

½ evőkanál főző vaj

1 ek finomra vágott petrezselyem

1 citrom leve

bors

 

A tésztát aranybarnára sütjük a vajban. Felengedjük a húslevessel,  és addig főzzük, míg a tészta puha nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a citrom levet, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Szólj hozzá!