Ez a leves a nevét a rizs szemet formázó tésztáról kapta, amelyet arabul madárnyelv tésztának hívnak. Remekül felhasználhatjuk hozzá a vasárnapi húsleves maradékát, de húsleves kockából is elkészíthető. A citromlé pikánssá, frissítővé teszi.
Hozzávalók:
2 l leszűrt húsleves
½ csésze rizs formájú tészta
½ evőkanál főző vaj
1 ek finomra vágott petrezselyem
1 citrom leve
Só
bors
A tésztát aranybarnára sütjük a vajban. Felengedjük a húslevessel, és addig főzzük, míg a tészta puha nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a citrom levet, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
“Madárnyelv leves – Shorbat lisan el asfoor” bejegyzéshez 1 hozzászólás