Csípős csicseriborsó ital – Hommos El-Shaam

Egyiptomban és a Közel-Kelet más országaiban is szinte minden utcában találunk kávézókat, ahol a férfiak vízipipa és egy kávé vagy tea mellett újságot olvasnak, sakkoznak vagy tawla-t (backgammon-t) játszanak órákon át. A hideg téli napokon az egyik kedvenc a forró, csípős és citromos hommos el shaam. A nevét származási helyéről kapta. Shaam a Libanont, Szíriát, Palesztínát és Jordániát magában foglaló földrajzi megjelölés. Ezen a területen igen nagy népszerűségnek örvend a csicseriborsó minden formában. A csicseriborsó jó tulajdonságairól itt olvashattok!

Hozzávalók:

1 csésze csicseriborsó beáztatva
6 csésze víz
2 citrom leve
1 kk római kömény
1 chili paprika tetszés szerint
1 fej hagyma egészben (elhagyható) só ízlés szerint

A borsót a vízben lassú tűzön puhára főzzük a római köménnyel és az erőspaprikával. Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet és forrón tálaljuk.

Szólj hozzá!