Joghurt torta

Ez a könnyű desszert amellett, hogy üdítő és finom, az emésztést is elősegíti. Az áfonya magas antioxidáns tartalmával erősíti immunrendszerünket, a joghurt pedig segít bélflóránk .egészségének megőrzéséban. Persze az áfonyát helyettesíthetjük bármilyen gyümölccsel, kivéve az ananászt amitől nem fog megszilárdulni.

Hozzávalók:

3 dl joghurt
5 dl hab tejszín
10 ek cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
3 ek zselatin
1,5 dl víz
250 gr áfonya vagy más gyümölcs (tetszés szerint lehet több is)

Melegítsük a vizet az első forrásig.. Oldjuk fel benne a zselatint és a cukrot, hagyjuk langyosra hűlni.Amíg kihűl verjük habbá a tejszínt, laza mozdulatokkal keverjük össze a joghurttal, majd adjuk hozzá a cukros zselatint. Keverjük bele a gyümölcsöt, öntsük tortaformába. Tálalás előtt hűtsük 2-3 órán át, vagy amíg jól megszilárdul

Szólj hozzá!