Garam Masala

A hűvösebb észak-indiai régióból származó fűszerkeverék, melynek nevében a “Garam “ szó melegítőt jelent a “Masala” pedig fűszerkeveréket. Az ősi indiai gyógymód az Ayurveda szerint minden élelmiszernek meg van a hatása a szervezetünkre. Van amelyik hűt, van amelyik melegít és van amelyik neutrális.

A Garam Masala nevéhez híven melegítő fűszerek keveréke. Áltlában a főzési folyamat végén adják a már egyébként is meglehetősen fűszerezett ételhez. Az európai ízlésnek, pláne azoknak akik nem szoktak az intenzív indiai ízekhez bőven elég a Garam Masala az indiai ízvilággal való kísérletezéshez.

Indiában minden régiónak és minden háztartásnak megvan a saját receptje. Egyik sem autentikusabb a másiknál, nyugodtan alakíthatjuk a saját szájízünk szerint.

A Garam Masala alap fűszerei:
1 teáskanál őrölt római kömény,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
1/2 teáskanál őrölt feketebors,
1/2 teáskanál őrölt kardamom,
1/2 teáskanál őröltfahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg,
1/4 teáskanál őrölt babérlevél,
1/4 teáskanál őrölt koriander,

“Garam Masala” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!