Garam Masala

A hűvösebb észak-indiai régióból származó fűszerkeverék, melynek nevében a “Garam “ szó melegítőt jelent a “Masala” pedig fűszerkeveréket. Az ősi indiai gyógymód az Ayurveda szerint minden élelmiszernek meg van a hatása a szervezetünkre. Van amelyik hűt, van amelyik melegít és van amelyik neutrális.

A Garam Masala nevéhez híven melegítő fűszerek keveréke. Áltlában a főzési folyamat végén adják a már egyébként is meglehetősen fűszerezett ételhez. Az európai ízlésnek, pláne azoknak akik nem szoktak az intenzív indiai ízekhez bőven elég a Garam Masala az indiai ízvilággal való kísérletezéshez.

Indiában minden régiónak és minden háztartásnak megvan a saját receptje. Egyik sem autentikusabb a másiknál, nyugodtan alakíthatjuk a saját szájízünk szerint.

A Garam Masala alap fűszerei:
római kömény,
szerecsendió,
feketebors,
kardamom,
szegfűszeg,
babérlevél,
koriander,
fahéj

A fűszereket ide kattintva vásárolhatod meg.

A fűszerkeveréket vásárold meg ide kattintva! 

“Garam Masala” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!