Csicseriborsós csirke

Ez egy észak-afrikai recept, nálunk családi kedvenc. A csicseriborsó és a csirke párosítása nem csak tápláló, de a fűszerek segítségével fantasztikus ízkombinációt érhetünk el. Ha elegánsabbá szeretnéd tenni, tálaláskor szórd meg pirított mandulával vagy fenyőmaggal.

A csicseriborsó jó tulajdonságairól itt olvashattok!

Hozzávalók:

1 csirke feldarabolva

3-4 csésze főtt csicseriborsó (lehet konzerv is)

1 nagy fej hagyma, apróra vágva

4 csésze húsleves

½ csésze olívaolaj

1 tk kurkuma

1/2 tk fahéj

1/2 tk chili (ízlés szerint)

bors

A csirkedarabokat olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A megmaradt olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a csirkét, és lassú tűzön főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a puhára főtt (vagy konzerv) csicseriborsót, és még 5-10 percig főzzük, amíg minden megpuhul.

Általában friss kenyérrel és salátával fogyasztják, de rizst is adhatunk körítésnek.

“Csicseriborsós csirke” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!