Ez egy észak-afrikai recept, nálunk családi kedvenc. A csicseriborsó és a csirke párosítása nem csak tápláló, de a fűszerek segítségével fantasztikus ízkombinációt érhetünk el. Ha elegánsabbá szeretnéd tenni, tálaláskor szórd meg pirított mandulával vagy fenyőmaggal.
A csicseriborsó jó tulajdonságairól itt olvashattok!
Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva
3-4 csésze főtt csicseriborsó (lehet konzerv is)
1 nagy fej hagyma, apróra vágva
4 csésze húsleves
½ csésze olívaolaj
1 tk kurkuma
1/2 tk fahéj
1/2 tk chili (ízlés szerint)
Só
bors
A csirkedarabokat olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A megmaradt olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a csirkét, és lassú tűzön főzzük. Amikor már majdnem kész, beletesszük a puhára főtt (vagy konzerv) csicseriborsót, és még 5-10 percig főzzük, amíg minden megpuhul.
Általában friss kenyérrel és salátával fogyasztják, de rizst is adhatunk körítésnek.
“Csicseriborsós csirke” bejegyzéshez 1 hozzászólás