Ezt a receptet Stahl Judit könyvében találtam. Végtelenül egyszerű elkészíteni, megsül maximum 15 perc alatt és ha csoki pasztillát használunk a táblás csoki helyett, akkor még a csoki darabolással sem kell bajlódni.
Én jobban szeretem az étcsokit, de persze a tejcsoki sem rontja el és mivel az After 8 a kedvenc csokim, szoktam egy kis kanálnyi mentakivonatot is tenni bele. Vanília fagylalttal vagy/és tejszínhabbal isteni finom.
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg cukrozatlan kakaó
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál nescafé
2 nagy tojás
szűk 1 dl olaj
1 marék dióbél vagy mandula szeletek
vaj a tepsi kikenéséhez
Egy keverőtálban, kis langyos vízben feloldjuk a kávét, hozzáadjuk a tojásokat és az olajt és egy habverővel habosra keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
A száraz hozzávalókhoz adjuk a tojásos keveréket, alaposan összedolgozzuk. Vajazott tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióbéllel. 175 fokos előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig, tűpróbáig. (Vigyázat, könnyen kiszárad ha sokáig hagyjuk a sütőben.)