Kivel nem történt meg, hogy kimaradt főtt vagy sült hús a vasárnapi ebédből, amit már senki nem akart megenni, de kidobni meg sajnáltad. Ilyenkor lehet bevetni ezt a receptet.
Egy kis munkával, finom fűszerek hozzáadásával isteni finom pástétom készülhet belőlük. Használhatjuk szendvicsekhez, pirítóssal előételnek vagy meleg szendvics alapjának.
Aki szereti a csípőset adhat hozzá egy kis chili szószt.
Akár egy hétig is eláll a hűtőben és a fagyasztást is jól viseli.
Hozzávalók:
25-30 dkg főtt vagy sült hús apróra vágva
10 dkg vaj
1 kis fej hagyma finomra vágva
1 evőkanál mustár
½ teáskanál majoránna
¼ teáskanál köménymag
½ teáskanál őrölt babérlevél
½ teáskanál fekete bors
só
Olvasszuk fel a vajat, majd dinszteljük benne puhára a hagymát. Fűszerezzük és adjuk hozzá az apróra vágott húst, keverjük el alaposan, süssük 3-4 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Adjuk hozzá a mustárt és botturmixszal turmixoljuk finomra.
Borítsuk megvajazott sütőpapírra vagy fóliára, formázzuk, majd becsomagolva hűtsük le alaposan, hogy jól megszilárduljon.