Zöldbab koktél paradicsommal

Bárány sültet készítettem vasárnap és valami könnyű köretre vágytam. A nyáron rengeteg finom koktél paradicsom termett a kertben és van még belőlük bőven a hűtőben, úgy hogy azt gondoltam nagyon jól ki fogják egészíteni a sok-hagymás olívaolajon párolt zöldbabot.

A mediterrán hangulat fokozása érdekében jól megszórtam Olasz fűszerkeverékkel, plusz egy szép piros chili paprikát vágtam még bele egyrészt, hogy megadja a csípősségét másrészt, hogy még egy kis színt is vigyen bele.

A balzsamecet krém helyett használhatunk citromlevet is, de ilyenkor adjunk hozzá egy kis cukrot vagy mézet. Ha salátának szeretnénk kínálni inkább a citromlevet válaszuk. Gazdagíthatjuk még főtt tojás hozzáadásával is.

Hozzávalók:
300 g zöldbab közepes darabokra vágva
300 g koktél paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma szeletekre vágva
1 piros chili paprika
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál Olasz fűszerkeverék
1 evőkanál fehér balzsamecet krém
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só és bors

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a 3-4 kanál olívaolajt, dinszteljük benne pár percig a vöröshagymát a chili paprikával, sózzuk és fűszerezzük, majd adjuk hozzá a zöldbabot, pároljuk 5 percig és jöhet a koktél paradicsom. Közepes lángon, fedő alatt pároljuk addig, amíg a zöldbab megpuhul, ekkor meglocsoljuk a balzsamecet krémmel és az extra szűz olívaolajjal. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen.

Szólj hozzá!