Bazsalikomos pesto

Az olasz konyha egyik zseniális találmánya a bazsalikomos pesto. Fogyasztják mártogatósként, tésztaszószként, sőt még sült húsok ízesítőjeként is, én még tükörtojást vagy rántottát is szoktam feldobni vele.

A pesto az egészségre való kiváló hatása miatt tulajdonképpen egy szuper étel. A bazsalikom fájdalom és lázcsillapító, jótékony hatással van a májra a szemre, a vesére. Csökkenti a húgysav szintet, jó fertőtlenítő anyag, amely megvédi a szervezetet a vírusos fertőzésekkel szemben. Elősegíti a fogak és a száj egészségét.

A fenyőmag csökkenti a koleszterin szintet, segít megakadályozni a szív-érrendszeri betegségek kialakulását, csökkenti az étvágyat, növeli az energia szintet, támogatja a szem egészségét.

Az olívaolaj megakadályozza a bőr szárazságát, koleszterinszint és vérnyomás csökkentő, elősegíti az emésztést és jótékonyan hat a fülgyulladásra is, hogy csak egy párat soroljak fel.

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, ráadásul hűtőszekrényben tartva sokáig eláll. Én mindig öntök egy kis olívaolajat még pluszban a tetejére, hogy jól befedje a krémet. Sokszor volt nagy segítségemre, amikor gyorsan kellett összeütni valamit ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:
2 csésze bazsalikom levél
1/2 csésze reszelt parmezán
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
1/3 csésze fenyőmag
3 gerezd fokhagyma
só és bors

Turmixoljuk össze a bazsalikom levelet, fokhagymát, fenyőmagot és az olívaolajt. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, turmixoljuk még egy kicsit, ha túl sűrűnek találjuk adjunk még hozzá egy kis olívaolajt.

Nézd meg videón:

Nézz körül webshopunkban

Szólj hozzá!