Magyaros melegszendvics tortillából

 

Kedvenc vasárnapi reggelink a tortillalapból készült melegszendvics. Itt egy magyaros tölteléket használok, bacon szalonnával, sajttal és petrezselyem zöldjével, na meg persze az elmaradhatatlan tojással.

Az elkészítési módját megnézhetitek videón is:

 

Hozzávalók:
– 2 tortilla lap
– 3-4 szelet bacon szalonna
– 1 tojás
– 5 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
– 1 kis csokor petrezselyem finomra vágva
– 1 evőkanál vaj
– 1 teáskanál Szicíliai grill fűszerkeverék
– só és bors

Helyezzünk egy tortillalapot a sütőlapra. A tölteléknek valókat jól keverjük össze, majd egyenletesen osszuk el a tortillán. Borítsuk be a másik tortillával. A tetejét kenjük meg vajjal, szórjuk meg reszelt sajttal. Fedjük be lazán alufóliával.

180 fokos sütőben süssük kb. 10 percig, amíg az alsó lap elkezd pirulni. Ekkor vegyük le a fóliát és másik 10 percig hagyjuk a sütőben, hogy a teteje is megpiruljon. Cikkelyekre vágva tálaljuk.

 

 

 

Szólj hozzá!