Melegszendvics tortillából

Hétvégenként szeretjük magunkat meleg „villás” reggelivel kényeztetni, ami felefel, omlett vagy rántotta szokott lenni, de az utóbbi időben rákaptunk a melegszendvicsre.

A szeletelt kenyeret tortillára cseréltük, hogy az elfogyasztott kenyér mennyiségét csökkentsük. A töltelék pedig abból kerül ki amit éppen találok a hűtőben. Szoktuk többféle sajttal tölteni, gombával, szalámival, sonkával, feta sajttal tölteni.

Fontos, hogy megkenjük a sütőlapot és a felső tortilla tetejét is olajjal vagy vajjal, mert ha nem tesszük száraz és fojtós lesz az eredmény.

Ahhoz pedig, hogy alul és felül egyaránt szépen megpiruljon először leborítva, majd a fele idő elteltével a fedőt levéve kell sütni. Az elején az alja pirul meg, majd ha levettük a fedőt a teteje kap szép aranybarna színt.

Én szilikon fedőt szoktam használni erre a célra. A szilikon 200 fokig bírja a hőt úgy, hogy a színe sem változik, könnyen elmosható és helyet is alig foglal. A mikróban is nagyon hasznos, megvédi a mikrót a kicsapódó zsírtól és szószoktól, az ételt a kiszáradástól és nem csöpög belőle semmilyen káros anyag az ételbe mint a műanyag fóliákból. A hűtőben is hasznos, aroma záró, nem szökik az ételszag ki alóla és lapos lévén még a legszűkebb polcra is befér. Ezen a linken vásárolhatjátok meg: https://szegedifuszershop.hu

Szilikon fedő

Hozzávalók 2 személyre:
2 db nagyobb tortilla
2 evőkanál olívaolaj

Töltelék:
25 dkg darált pulyka vagy csirkemell
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej hagyma finomra vágva
1 kisebb piros paprika (kápia vagy fél kalifornia) kis kockákra vágva
só és bors

1 tojás
1 kis csokor petrezselyem durvára vágva
5 dkg reszelt trappista sajt vagy sajtmix
1 csokor petrezselyem finomra vágva

A töltelék elkészítésével kezdjük: megdinszteljük a hagymát a paprikával az olívaolajon, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük bele a tojást és a sajt felét.

Melegszendvics tortillából

Az egyik tortillát fektessük egy olajjal kikent sütőlapra, terítsük rá a tölteléket, szórjuk meg a sajt másik felével és a petrezselyem zöldjével. Borítsuk be a másik tortillával és kenjük be vékonyan a tortilla tetejét olívaolajjal. Borítsuk be szilikon fedővel (amit ide kattintva vásárolhatsz meg) vagy alufóliával.

Melegszendvics tortillából

Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 10-15 percig, majd vegyük le a fedőt és még 5 percig süssük, hogy a teteje is szépen megpiruljon.

Szeletekre vágva, sok zöldséggel körítve tálaljuk.

Melegszendvics tortillából

Melegszendvics tortillából

Szólj hozzá!