Ananászos zeller saláta

Ezt a receptet Eszter barátnőmtől tanultam. Frissítő, édes, savanyú ízkombináció ami nem utolsó sorban egészségünknek is nagyon jót tesz. A zeller rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz ami elősegíti a kalcium beépülését a csontjainkba. Erős vízhajtó, étvágycsökkentő, nyugtató, potenciajavító. Ugyanakkor az ananász elősegíti az emésztést, nagyon magas a C-vitamin tartalma, mangán tartalma elősegíti a csontok egészségét, hasznos a fogíny egészségének megőrzésében, sőt még a szemünknek is jót tesz.

Hozzávalók:
30 dkg zeller
10 dkg ananász (lehet konzerv is)
½ citrom leve
1 evőkanál finomra vágott borsmenta vagy 1 teáskanál szárított (elhagyható)
só és bors

A zellert juliennre vágjuk vagy lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. Sós lobogós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Salátás tálba téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A megtisztított ananászt kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a zellerhez, meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott mentalevéllel. Legalább egy fél órát hagyjuk pihenni. Kacsához, libához különösen finom de más sült húsok mellé is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!