Szerb főtt paprika saláta

Már korábban is ismertem a kápia paprikából készülő sült paprika salátát, de legutóbbi szerbiai utunk során találkoztam a hegyes erős vagy tölteni való paprikából készült főtt változattal is. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
6-8 hegyes erős paprika
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 csésze finomra vágott petrezselyem zöldje
1 evőkanál friss kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított
2 evőkanál ecet
1-2 evőkanál szőlőmagolaj

Bő, sós, ecetes vízbe dobjuk az egész paprikákat, – ha TV paprikát használunk vágjuk nagyobb darabokra – párpercig főzzük, csak annyira, hogy egy kicsit megpuhuljon. Szűrőlapáttal szedjük ki és csöpögtessük le a paprikákat. Rendezzük el egy tálban, reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Locsoljuk meg az olajjal és 1-2 kanál főzőlével. Legalább 1-2 órát pihentessük a hűtőben , de jobb ha áll egy éjszakát.

Szólj hozzá!