Kakukkfüves fetasajt krém

Gyakran készítem ezt a sajtkrémet ha vendégeket várunk és mindig nagy sikere van. A család is szívesen falatozik belőle akár reggelire, akár vacsorára.

Hozzávalók:
20 dkg feta sajt
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 evőkanálnyi friss kakukkfű levél (feleannyi szárított)
1/2 – 1 csésze olívaolaj
1 erős zöldpaprika összevágva

vagy egy lágyabb verzió:
10 dkg feta sajt
1 kis doboz mascarpone
2 evőkanál tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 teás kanál morzsolt kakukkfű
1/2 teás kanál őrölt chilli

Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe vagy bot-mixerrel turmixszoljuk össze krémesre. Ha szükséges adjunk hozzá még olívaolajt. Hagyjuk egy pár órát érni tálalás előtt. Pirítóssal, grissinivel vagy pita kenyérrel kínáljuk. Nagyon sokáig eláll a hűtőszekrényben, ha a tetejére annyi olajt öntünk, hogy ellepje. Készíthetjük csak fokhagymával vagy a kakukkfüvet helyettesíthetjük bazsalikommal, snidlinggel vagy más zöld-fűszerrel.

Szólj hozzá!