Szezámmagos sós rudak

Ezek a szezámmaggal gazdagon megszórt sósrudak sokáig eltarthatók. Sajttal, különböző mártogatósokkal igen finom. Kiváló vendégváró.

Hozzávalók:
2 1/4 csésze liszt
1/2 csésze olvasztott vaj
2 tojás
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
3 evőkanál tej
1 kávéskanál só
3 dkg friss élesztő
1/4 csésze langyos tej
egy csipet cukor
1 felvert tojás
1/2 csésze szezámmag

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a csipetnyi cukorral.

A hozzávalókat tegyük egy mély tálba, majd a felfutott élesztővel közepes keménységű tésztát dagasztunk belőle. Meleg helyen állni hagyjuk, amíg kétszeresére nem kel. Ekkor újra dagasztjuk egy kicsit, majd kisujjnyi vastagságú kb. 15 cm-es rudakat sodrunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük a felvert tojással és bőven megszórjuk szezámmaggal. Lassú tűzön aranyszínűre sütjük.

Szólj hozzá!