Süllő zöldségágyon

Nagyon elegáns és finom.  A zöldségekkel együtt sülő citrom különlegesen friss ízt ad a halnak is. Süllő helyett bármilyen egész halat is használhatunk.

Hozzávalók:

1 egész süllõ kb. 1,5 kg
1 kávéskanál római kömény
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1/2 csésze olívaolaj
3 közepes burgonya kockára vágva
3 fej vöröshagyma nagyobb kockára vágva
3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
2 citrom 8 darabra vágva
3 közepes zeller kockára vágva
1 citrom felszeletelve

Alaposan mossuk meg a halat és szárítsuk meg papírtörölközővel. Irdaljuk be mindkét oldalát.

Jól keverjük össze a fűszereket, egy citrom levét és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.

Ezzel kívül-belül jól dörzsöljük be a halat, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is jusson a páclébõl. Tegyük hűtőszekrénybe egy jó félórára. Közben a zöldségeket (kivéve a citrom szeleteket) tegyük egy olyan méretű tűzálló tálba, amelyikben a hal is kényelmesen elfér. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük az olívaolaj felével. Forró sütõben süssük. Amikor már majdnem kész, ráfektetjük a halat és betakarjuk a citromszeletekkel (ízlés szerint szeletelt paradicsomot is adhatunk hozzá). Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal és készre sütjük.

Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.

Szólj hozzá!