Káposzta saláta egy kicsit másképpen – nem csak cukorbetegeknek

Ez a saláta olyan összetevőkből készül, amik segítenek kiegyensúlyozni a vércukor szintet.

A kapor a magyar népigyógyászat gyógyíre a cukorbetegségre. A köménymag, a citrom és maga a káposzta is jó hatással van erre a problémára.

Gusztosos és nagyon finom, ráadásul, ha kicsit több olajat teszünk rá sokáig eláll a hűtőszekrényben.

Hozzávalók:
½ fej kisebb nyári káposzta
1 sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
1 db erős paprika
1csokor kapor
1 evőkanál köménymag

Öntet:
1 citrom leve
1 evőkanál méz
1 evőkanál 10%-os ecet
1,5 csésze víz
¼ csésze szőlőmagolaj

A káposztát és a hagymát vékonyra szeleteljük, bőségesen sózzuk meg, forgassuk jól össze és szórjuk meg a köménymaggal. Hagyjuk állni legalább egy fél órát.

Addig a többi zöldséget szeleteljük fel vékonyra. Oldjuk fel a mézet a vízben, adjuk hozzá a citromlevet és az ecetet, jól keverjük össze. (Az olajat is belekeverhetjük, de én jobban szeretem a végén a saláta tetejére csorgatni.)

Csavarjuk ki alaposan a káposztából a nedvességet. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a többi zöldséget, öntsük rá a salátalevet, majd keverjük jól össze. Végül csorgassuk rá az olajat. Jól lehűtve még finomabb.

Szólj hozzá!