Eredeti francia Quiche tészta recept

Hozzávalók:
300gr liszt
150 gr vaj
8 kanál hideg víz

Morzsoljuk össze a lisztet a vajjal, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Használhatjuk azonnal, folpackba tekerve a hűtőben 1-2 napig eláll, fagyaszthatjuk is, 30 napig bírja a fagyasztást.

Használatkor lisztezett deszkán nyújtsuk kb 25 cm-es átmérőjű körré vagy tetszés szerint több kisebbé. Tegyük a kivajazott (olajozott) formába úgy, hogy körben legalább 2 cm-es pereme legyen. Szurkáljuk meg villával az alját. Takarjuk be sütőpapírral, majd borítsuk be egyenletesen babszemekkel. Süssük 180 fokon 20 percig, vegyük ki a sütőpapírt a babbal és süssük még 5-10 percig, amíg meg nem barnul.

Vegyük ki, öntsük a tésztába a tölteléket ami lehet édes, gyümölcsös vagy sós (például lásd itt),  majd tegyük vissza a sütőbe amíg a töltelék meg nem szilárdul és a teteje szép aranybarna nem lesz.

“Eredeti francia Quiche tészta recept” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!