Fűszerek és a tea

A közel-keleti élet nagyon fontos része a tea fogyasztás. Tejes teát isznak reggelire, nap közben méreg erős és nagyon édes fekete teát. De az étkezéseket is teával zárják. Egy nehéz vacsora után menta levél hozzáadásával készült teát kínálnak, de szegfűszeggel is ízesítik ezt a nemes italt, ami talán mondható, hogy kedveltebb mint a kávé.

A fekete tea mellett fahéjból, gyömbérből, köménymagból és ánizsból is készítenek finom forró teát, ami elősegíti az emésztést és szélhajtó tulajdonsággal is rendelkezik amellett, hogy nagyon finom. A fűszerek elősegítik egészségünk megőrzését és különleges ízélményt nyujtanak. Érdemes minden napjaink részévé tenni.

Tejes tea
Egy csésze forró tejbe tegyünk egy filter fekete teát. Tetszés szerint édesítsük.

Szegfűszeges tea
A hagyományos módon elkészített teát csipetnyi őrölt vagy 1-2 szem egész szegfűszeggel ízesítsük.

Fahéj tea
1 csésze forró vízhez tegyünk 1 teáskanál fahéjat. Ízesítsük ízlés szerint

Ánizs vagy kömény tea
1 csészéhez 1 kávéskanálnyi ánizst őröljünk durvára és öntsük le lobogó forró vízzel.. Hagyjuk állni 5-10 percet, ha szükséges édesítsük.

Gyömbér tea
Reszeljünk le csészénként egy kb. 5 cm-es darab friss gyömbért, adjunk hozzá egy 1/2 teáskanál fahéjat és egy negyed citrom levét. Öntsük le forrró vízzel, édesítsük mézzel, hagyjuk állni 5-10 percig. Kiváló immunerősítő és gyomorerősítő tea.

“Fűszerek és a tea” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!