A kínai konyha alapelve, hogy a tökéletes ételnek magában kell foglalnia az 5 fő ízt, az édeset, savanyút, keserűt, sósat, és a csípőset. A kínai ötfűszer keverék ennek az elvnek akar megfelelni. Története az idők homályába vész. Ki és hol találta ki rejtély, de különlegeset alkotott. A csillagánizs, a kasszia (kínai fahéj), édesköménymag, szecsuáni bors és a szegfűszeg különleges íz harmóniát alkot.
Egzotikus ízeket varázsolhatunk az asztalunkra akár szárnyasokhoz, sertéshez vagy marhahúshoz használjuk. Kiváló pácok készítéséhez, de használhatjuk levesek vagy lassú főzésű ételek ízesítéséhez is.
Óvatosan bánjunk vele, egy kevés is megbolondítja a leghétköznapibb ételt is.
“Kínai ötfűszer” bejegyzéshez 1 hozzászólás