Indiai spenótos csirke

Végre megjelent a friss spenót a piacokon, a zöldségeseknél. Ez a finom indiai recept különlegesen kombinálja a spenót, a csirke és a joghurt ízeit. Indiai mértékkel mérve a fűszerezése is visszafogott.
Azok is szeretni fogják akik egyébként ki nem állhatják a spenótfőzeléket.

Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva
75 dkg friss spenót
5 dkg vaj vagy 1 dl olaj
1 nagy fej hagyma vékony szeletekre vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
25 dkg paradicsom felkockázva
3 dl joghurt vagy tej
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt chili – erős paprika (Ízlés szerint lehet kevesebb is)
1 teáskanál bors
4 szem szegfűszeg
4 szem kardamom

Lehúzzuk a csirke bőrét, majd egy nagyobb lábasban hirtelen megsütjük a vajban, csak addig amíg a hús a színét meg nem változtatja. Ugyanabban az edényben megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát azzal is sütjük 2-3 percig, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot. Addig sütjük amíg a paradicsom elkezd szétesni. Belekeverjük a fűszereket, majd a joghurtot, végül a csirkedarabokat. Lassú tűzön főzzük, ha szükséges pici vizet önthetünk hozzá, de ne sokat, mert a mártásnak sűrűnek kell lennie. Amikor megpuhult a csirke, hozzáadjuk a megtisztított spenótot. Pár percig főzzük együtt.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!