Gyors köret sültek mellé. Ettől nem lesz olajszagú a lakás, nem is szocsog az olajtól és max. egy jó félóra alatt elkészül.
A sokféle zöldség változatos ízeket kínál, amit a Zöldség Mix fűszerkeverékünk von harmóniába. Összetevői: fekete bors, cayanne bors, fokhagyma granulátum, vöröshagyma granulátum, paprika, kakukkfű, oregánó)
Természetesen krumplit is készíthetünk ezzel a módszerrel és persze a zöldségeket ízlésnek és szezonnak megfelelően váltogathatjuk. A sörretek sütve első hangzásra furcsának tűnhet, én először egy japán főzőműsorban találkoztam vele, ahol leves készült belőle, ez adta az ötletet, hogy próbáljam ki sülve is és nem csalódtam, finom lett.
Mivel a zöldségek vékonyra vannak vágva és a sütés során nincsenek lefedve a bennük lévő nedvesség el tud párologni, ezáltal az ízek sokkal koncentráltabbak, finomabbak lesznek. Így elkészítve még azok is szívesen megeszik, akik nem szeretik a párolt zöldségeket.
Hozzávalók:
1 kisebb fej zeller
4 sárgarépa
2 fej sör retek
1 szál póréhagyma
csapott evőkanál Zöldség Mix fűszerkeverék
2-3 evőkanál olíva olaj
só és bors
A zöldségeket vágjuk vékony hasábokra (lehetőleg egyforma nagyságúra). Egy kis tálban keverjük össze a fűszert az olajjal.
Tegyük a zöldségeket egy nagy tálba, sózzuk, majd öntsük rá a fűszeres olajat, jól keverjük össze ( a legjobb kézzel), hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.
A fűszeres zöldségeket sütőpapírral bélelt sütőlapra (lapos tepsire) egy rétegben terítsük ki, előmelegített sütőben 200 fokon süssük pirosra.